top of page
Anders Lundin_4.jpg

Film / stillbild

Mat nära dig

Jämtland är en region med fantastiska möjligheter för småskalig matproduktion. Här finns både från viltkött och en stark kultur för osttillverkning och fäboddrift. I samband med ett EU-projekt på initiativ av Hushållningssällskapet i Jämtland så ville man belysa både för lokalbefolkningen samt långväga resenärer vilka möjligheter som finns att plocka i naturens skafferi och inspirera till Jämtländska mattraditioner. 

 

Lösningen blev att i sex korta filmer, anpassat för Instagram fokusera på en råvara/mattradition i varje film. I Jämtland finns det massor av passionerade människor som brinner för den lokala matkulturen och regionen är till och med på Unescos världsarvslista just tack vare sin unika matkultur. Vi valde ut sex personer och genom korta filmer får vi ta del av deras passion för maten. 

 

Utöver dessa korta filmer så tog vi fram en längre film som involverar samtliga mat-personer och fördjupar sig i Jämtlands vackra natur och är tänkt för att inspirera långväga matintresserade gäster.  

Anders Lundin_2.jpg
bottom of page